Lastig om al die zingende vogels uit elkaar te houden? Niet als u onze cursus VOGELZANG EN TUINTIPS volgt. Precies op het moment dat zich weer een nieuwe zangvogel in uw tuin of park manifesteert krijgt u onze internetles in uw emailbus. Een les vol met videobeelden, geluiden en prachtige illustraties van Marjolein Bastin. Door de tips van
Nico leert u al die geluiden spelenderwijs kennen en in één (voor)jaar heeft u de vogelzang onder de knie!

Bovendien krijgt u elke week een tuintip en als u die opvolgt wordt uw tuin een waar vogelparadijs!

NIEUW: CURSUS VOGELZANG MET TUINTIPS:
Het is me al vaak gevraagd: komt er ook een speciale cursus vogelzang? Het antwoord is ja. Ik ben nu aan het schrijven en u kunt de lessen 'vers van de pers' ontvangen! Het wordt een cursus die heel precies is afgestemd op wat er buiten gebeurt. In de week dat de koolmees gaat zingen, de zwartkop neerstrijkt in uw achtertuin of de blauwborst weer terug is uit Afrika en arriveert in het rietland, krijgt u de les in de bus over deze vogels met uitgebreide geluidsopnamen, ook met roepjes en eventuele ander zangvariaties.
De lessen worden eveneens ruim voorzien van videobeelden van de betreffende vogels, bij voorkeur zingend!

MARJOLEIN BASTIN ILLUSTREERT!
De illustraties zijn afkomstig van een de bekendste tekenaars van ons land en wij zijn er trots op dat Marjolein Bastin haar medewerking heeft toegezegd. Zij won al eerder de publieksprijs van beste tekenares van ons land en geniet intussen wereldfaam. Haar tekeningen zijn warm en tegelijkertijd perfect en dus uitermate geschikt voor onze cursus.
Ook krijgt u een reeks praktische tips waardoor u de vogelzang snel eigen kunt maken.

GELUID EN BEELD.
Die zijn natuurlijk heel belangrijk bij een cursus vogelzang. Gelukkig weet ik mij verzekerd van de vogelgeluidenexpert René Wanders die ook al eerder de geluiden leverde voor de andere cursussen. Voor de bijzondere beelden kan ik weer putten uit de beeldbank van Vogelbescherming en Cinatuur, aangevuld met prachtig beeld van zingende vogels gemaakt door Marc Plomp

WAT KUNT U VERDER VERWACHTEN?
Naast uitgebreid aandacht voor de vogels die onze tuinen bevolken laten we ook een tijdsschema meelopen voor de vogels in de weilanden, de bossen en de rietmoerassen. Zo leert u spelenderwijs die zangvogels kennen die uw interesse hebben en kunt u genieten van prachtig beeldmateriaal. Ook zoeken we voor u op internet, per soort, de beste sites op en voegen die aan de les toe, waardoor u een nog betere indruk krijgt van hoe zangvogels zingen en hoe u ze kunt herkennen.

ELKE WEEK EEN TUINTIP.
Met eenvoudige maatregelen kun u uw tuin veel geschikter maken voor (zang)vogels.
Daarom krijgt u elke week een tip over hoe u uw tuin (of balkon) aantrekkelijker kunt maken voor de vogels. Als u die opvolgt wordt uw tuin een waar vogelparadijs en zal de zangvogelstand zeker sterk toenemen. Al mijn eigen ervaringen en succesvolle maatregelen heb ik is deze serie tuintips verwerkt. Welke planten en struiken trekken welke vogels aan, welke vogel stelt welke nestkast op prijs, hoe richt je de ideale voederplek in, als je het hele jaar rond wilt voeren hoe kun je dat dan het beste doen en wat is de ideale bad- en drinkgelegenheid voor uw tuinvogels
De serie bestaat uit 36 lessen waarvan u er elke week (behalve in de zomervakantie) één in uw emailbus krijgt.

WIE KAN DE CURSUS VOLGEN.
U hoeft geen kennis te hebben van andere vogels om deze cursus te kunnen volgen. De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in vogelzang en daarvan wil genieten. Als u de cursus Vogels om het Huis heeft gevolgd, is dit een welkome aanvulling op gebied van vogelzang en tuintips.
Heeft u een tuin of balkon, dan kunt u die met kleine ingrepen in de loop van het jaar steeds aantrekkelijker maken voor vogels. Een deel van de les bestaat uit zelfwerkzaamheid. Elke les wordt afgesloten met tien vragen en na een week ontvangt u, aan het slot van de nieuwe les, de antwoorden.