Woont u in de stad, in een dorp of op het platteland, altijd wonen er wel vogels bij u in de buurt. In het park, de achtertuin, ja zelfs op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam kom je vogels tegen, om over het Vondelpark nog maar te zwijgen. Veel mensen willen wel graag weten welke (vreemde) vogels er bij hen in de buurt voorkomen.
U vindt hieronder informatie over de vogelcursussen . Het centrum werkt onder andere samen met Vogelbescherming Nederland. De leden van deze vereniging krijgen korting.

DIRECT BEGINNEN.
U hoeft niet te wachten tot er een cursus start want u kunt direct beginnen Elke week kunt u starten met de vogelcursus enu hoeft er de deur niet voor uit! In 36 lessen leert u meer dan honderd vogelsoorten, die u dagelijks om u heen kunt waarnemen, goed kennen. Om te kijken of dat goed is gelukt, wordt elke les afgesloten met een vragentest. De cursus bevat ook vogelgeluiden en afbeeldingen van de betreffende vogels. De lessen zijn mede samengesteld door professionele onderwijskrachten en worden ondersteund met duidelijke illustraties en met vogelgeluiden. Er zijn twee cursussen.


VOGELS OM HET HUIS
De eerste serie Vogels om het Huis van 36 lessen, gaat over vogels dichtbij huis en op het platte land. U leert de zangvogels en de vogelzang kennen, de trekvogels die u tuin in het najaar bevolken, zoals de noordelijke lijsters, de kepen en de goudhaantjes maar ook de spechten, want die worden ook steeds vaker in de tuinen gezien. Ruim honderd soorten leert u in de loop van het jaar echt goed kennen.

GRATIS PROEFLES.
Natuurlijk kun je de vogels niet echt leren kennen zonder de vogels zelf te zien. Het is ook het leukste om ze zelf buiten te zien. In de lessen, die cursisten elke week per E-mail thuisgestuurd krijgen, komen precies die vogels aan de orde die op dat moment gemakkelijk en opvallend buiten te zien zijn. Mensen die de cursus volgen gaan buiten plotseling vogels zien die ze een week eerder nog niet opmerkten!.

Neem de proef op de som en vraag dan hieronder de gratis proefles aan. De proefles krijgt u binnen enkele seconden in uw e-mailbus. Als die u bevalt kunt u vervolgens besluiten om on line te boeken