Roofvogels en uilen behoren tot heel bijzondere vogelfamilies. Hun bijzondere gedrag en de spectaculaire achtervolgingen, spreken veel mensen aan. Alle Nederlandse roofvogels en uilen komen uitgebreid aan bod, maar we besteden ook aandacht aan de Europese roofvogels en uilen. Dus als u ooit op vakantie gaat in Zuid-Europa, zult u met behulp van deze cursus de slangenarenden, de rode, zwarte en grijze wouwen zonder enig probleem herkennen. Maar we maken ook lessen over predatie gedrag, vergelijken vliegbeelden en we gaan uitgebreid in op waar en wanneer u welke roofvogels kunt verwachten. Welke uilen kunt u zien en welke blijven bijna altijd onzichtbaar. In de cursus treft u ook feiten en weetjes aan die u niet direct in vogelboeken zult terug vinden, maar die gebaseerd zijn op persoonlijke ervaringen. Het gaat om kenmerken die voor mij in het veld het herkennen van de roofvogels en uilen vergemakkelijken. De serie bestaat uit 36 lessen waarvan u er elke week (behalve in de zomer- en kerstvakantie) n in uw e-maibus krijgt.

PRACHTIGE ILLUSTRATIES EN VIDEOFRAGMENTEN.
Elwin van der Kolk, die ook de Vogelontdekgids en Tjielp illustreerde, gaat de tekeningen en schetsen verzorgen. Samen met Elwin verzorg ik ook een vaste rubriek in het tijdschrift Vogels van Vogelbescherming Nederland. Verder voegen we, voor zover beschikbaar, aan elke les geluiden en videofragmenten toe, waardoor u een nog betere indruk krijgt van hoe de roofvogels en uilen zich gedragen en hoe u ze kunt herkennen.

WIE KAN DE CURSUS VOLGEN.
De Europese uilen en roofvogels zijn een nogal specifieke groep binnen de avifauna. Het is een relatief kleine groep van ruim vijftig soorten. U hoeft geen kennis te hebben van andere vogels om deze cursus te kunnen volgen. De cursus is geschikt voor iedereen die genteresseerd is in roofvogels en uilen. Een deel van de les bestaat uit zelfwerkzaamheid. Elke les wordt afgesloten met tien vragen en na een week vindt u, aan het slot van de nieuwe les, de antwoorden.

VRAAG DE PROEFLES AAN.
Omdat we graag zeker willen weten of deze lesserie iets voor u is, kunt u gratis de eerste les opvragen door uw emailadres hieronder in te vullen. U weet dan precies wat u kunt verwachten, want wij willen graag tevreden klanten! We beginnen dichtbij huis met de sperwer.