NIEUW: GIDS VOOR ROOFVOGELS EN UILEN IN EUROPA.
(met snelherkenner) door Nico de Haan

Roofvogels en uilen behoren tot hele bijzondere vogelfamilies. Hun intrigerende gedrag en de spectaculaire achtervolgingen, spreken veel mensen aan. In dit boek komen alle Nederlandse roofvogels en uilen uitgebreid aan de orde, maar we besteden ook veel aandacht de roofvogels en uilen die elders voorkomen in Europa. Dus als u ooit op vakantie gaat in Zuid-Europa, zult u met behulp van deze gids de slangenarenden, de rode, zwarte en grijze wouwen zonder enig probleem kunnen herkennen. U leest verder over het predatie gedrag, we vergelijken vliegbeelden en we gaan uitgebreid in op waar en wanneer u welke roofvogels kunt verwachten en of ze goed waarneembaar zijn. Welke uilen kunt u zien en welke blijven bijna altijd onzichtbaar. Ook treft u tips en weetjes aan die u niet direct in andere vogelboeken zult terug vinden, maar die gebaseerd zijn op mijn jarenlange persoonlijke ervaringen. Het gaat dan vooral om de kenmerken die voor mij in het veld het herkennen van de roofvogels en uilen vergemakkelijken. De gids is gebaseerd op de internet cursus roofvogels en uilen die velen van u intussen gevolgd hebben

Op de snelherkenner heb ik de belangrijkste kenmerken per soort samengebracht, zodat u in en oogopslag kunt zien met welke roofvogel u te maken heeft!
Met deze snelherkenner op zak heeft u steeds de belangrijkste kenmerken onder handbereik en kunt u direct zien waar u op moet letten tijdens de waarnemingen in het veld.