VOGELS KIJKEN IN DE BRABANTSE BIESBOSCH

Met de fluisterboot, aangedreven door zonenergie, door Nationaal Park De Biesbosch.


Een bezoek aan de Biesbosch betekent in het voorjaar een ervaring van stille schoonheid. Overal zijn watervogels bezig met jongen voeren en tientallen kleine zangvogels laten zich weer volop horen.  

Als eerste komt de fitis en even later de zwartkop, die vanwege zijn parelende gefluit 'de nachtegaal van het noorden' wordt genoemd. De Biesbosch is een internationaal erkend watervogelgebied. De doorgeschoten wilgenbossen vormen voor allerlei bosvogels, zoals roodborst, zwartkop, kleine en grote bonte specht, boomkruiper, boomvalk en sperwer een goed leefmilieu. Ook buizerd en havik broeden ieder jaar in de Biesbosch, net als wielewaal en nachtegaal. IJsvogel en blauwborst zijn belangrijke en aansprekende broedvogels van De Biesbosch. In goede jaren broeden er zo'n 15 -20 paar ijsvogels en ongeveer 1500 - 2000 paar blauwborsten. De ijsvogel maakt vaak gebruik van omliggende wortelkluiten langs het water. Daar maakt hij zijn nestgang in.

Geïnteresseerd? Vul dan hieronder uw e-mail adres in en u krijgt, geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting, binnen enkele seconden aanvullende informatie in uw e-mailbus!