BLAUWBORST EXCURSIE IN DE OOSTVAARDERSPLASSEN

Een van de eerste zangers die terug komt uit Afrika is de blauwborst. Een prachtig gekleurde vogel die vaak maar moeilijk te zien is, maar die in de Oostvaardersplassen vaak wel goed is op te sporen. In het voorjaar wemelt het in dit gebied ook van de andere moerasvogels die zich hier uitstekend laten bekijken. Maar ook de zeearend en de ijsvogel komen hier voor.

Wilt u dat allemaal zien? Met een beetje geluk kan dat in de natuurgebieden de Lepelaarplassen en de Oostvaardersplassen . Nico de Haan is de hele dag uw gids en gastheer.

WAT GAAN WE DOEN?
We verzamelen bij het NS station Almere , daar stappen we in de bus die ons eerst bij de Lepelaarplassen brengt. Onderweg in de bus krijgt u vast tips waar u op kunt letten bij het waarnemen van vogels, hoe kunt u de weg vinden in een vogelgids en hoe u met een verrekijker een vogel snel in beeld kunt krijgen? En u kunt natuurlijk vragen stellen over alles wat maar met vogels en vogels kijken te maken heeft. Na het bezoek aan de Lepelaarplassen gaan we, via de Oostvaardersdijk naar Natuurpark Lelystad, waar we de lunch gebruiken. `s Middags gaan we naar de Oostvaardersplassen  
We gaan de vogels die we hier verwachten, opzoeken in de diverse schuilhutten en in het veld. Tot slot van de dag maken we de vogellijst van alles soorten die we die dag gezien hebben. Ik neem ook wat verschillende verrekijkers, vogelboeken en cd`s mee om te bekijken en te vergelijken. Na deze dag moet u in staat zijn de kennis die u al heeft, nog beter toe te passen waardoor u de vogels nog sneller kunt herkennen.
Voor iedereen is er een Bynolyt kijker beschikbaar om eventueel uit te proberen.
Max deelnemers 25 personen.

Geïnteresseerd? Vul dan hieronder uw e-mail adres in en u krijgt, geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting, binnen enkele seconden aanvullende informatie in uw e-mailbus!