DRIEDAAGSE EXCURSIE OP TEXEL

Texel is niet alleen in naam maar ook in werkelijkheid het Vogeleiland bij uitstek.
Er is geen ander gebied in ons land waar je de vogels zo dichtbij kunt benaderen zonder dat ze op de vlucht slaan. Vooral de weg langs de wad kant is uniek. We stoppen bij al die prachtige vogelkijk plekken en kijken naar de vele eenden, ganzen en steltlopers die we tegenkomen.
Na deze excursie moet u in staat zijn de kennis die u al heeft, nog beter toe te passen waardoor u de vogels nog sneller kunt herkennen. Tot slot maken we de vogellijst van alle soorten die we de afgelopen dagen hebben gezien. (max. 25 pers) De excursie wordt geleid door Nico de Haan waarbij hij geassisteerd wordt door onze webmaster Frank Oosterhoff.

Tijdens deze drie dagen bezoeken we alle belangrijke vogelplekken op het eiland. De eerste dag gaan we vogelen rond de Mokbaai. Op zondagavond is er een korte lezing hoe je vogels kan leren herkennen.
De tweede dag fietst u dwars over het eiland naar de wad kant waar we noordwaarts verderĀ  vogelen. De laatste dag lopen we de Slufter in. De vogels en het weer bepalen ons tempo en de uiteindelijke route.

Geļnteresseerd? Vul dan hieronder uw e-mail adres in en u krijgt, geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting, binnen enkele seconden aanvullende informatie in uw e-mailbus!