DRIEDAAGSE EXCURSIE OP TEXEL

Texel is niet alleen in naam maar ook in werkelijkheid het Vogeleiland bij uitstek.

Onze broedvogels zijn deels nog aanwezig en de trekvogels arriveren al weer. Daarom gaan we proberen op deze excursie opnieuw een poging doen de honderd soorten te halen! Maar de nadruk ligt natuurlijk op het leren kennen en genieten!

Er is geen ander gebied in ons land waar je de vogels zo dichtbij kunt benaderen zonder dat ze op de vlucht slaan. Vooral de weg langs de wadkant is uniek. We stoppen bij al die prachtige vogelkijk plekken en kijken naar de vele eenden, ganzen en steltlopers die we tegenkomen.
Ik neem ook wat verschillende verrekijkers, vogelboeken en cd`s mee om te bekijken en te vergelijken. Na deze excursie moet u in staat zijn de kennis die u al heeft, nog beter toe te passen waardoor u de vogels nog sneller kunt herkennen. Tot slot  maken we de vogellijst van alle soorten die we de afgelopen dagen hebben gezien.
(max. 25 pers)

Let op: dit jaar zondag t/m dinsdag

Geïnteresseerd? Vul dan hieronder uw e-mail adres in en u krijgt, geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting, binnen enkele seconden aanvullende informatie in uw e-mailbus!