(VISAREND) EXCURSIE KETELMEER

Ook in de ondiepe nevenstromen van de IJssel, zoals de Vreugderijkerwaard, worden regelmatig visarende gezien. In plaats van met de bus langs de IJssel op zoek te gaan naar de vogels gaan we voor de tweede keer met een stoere rondvaartboot de IJssel op. Op het bovendek hebben we prachtig uitzicht op de omgeving en hopen we behalve visarenden ook diverse andere watervogels te spotten, zoals goudplevieren, lepelaars, zilverreigers enzovoort.


Het inschepen kan vanaf 9.30  uur. We vertrekken om 10.00 uur (kom niet te laat want schepen wachten zelden!) en beginnen met, koffie en thee en ook de lunch is inbegrepen. Rond een uur of vijf meren we weer af in Hattem
Tot slot van de dag maken we de vogellijst van alle soorten die we die dag gezien hebben. Ik neem ook wat verschillende verrekijkers, vogelboeken en cd’s mee om te bekijken en te vergelijken. Na deze dag moet u in staat zijn de kennis die u al heeft, nog beter toe te passen waardoor u de vogels nog sneller kunt herkennen.
Er zijn ongeveer twintig Bynolyt kijkers beschikbaar om eventueel uit te proberen.


Bent u minder valide dan regelen we dat je door de slagboom kunt rijden tot aan de boot. De boot ligt bij de ingang van de haven.
We hopen op mooi weer en een goede vaart. Tot ziens aan boord.

Geďnteresseerd? Vul dan hieronder uw e-mail adres in en u krijgt, geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting, binnen enkele seconden aanvullende informatie in uw e-mailbus!