LEPELAARPLASSEN EN DE OOSTVAARDERSPLASSEN

Max deelnemers 25 personen.
Op dit moment is de vogeltrek op zijn hoogtepunt. De Lepelaarsplassen en Oostvaardersplassen staan garant voor het waarnemen van diverse soorten steltlopers, eenden, ganzen maar ook diverse roofvogels. Er verblijven elke winter wel enkele ruigpootbuizerds in deze gebieden. In de Oostvaardersplassen blijven er in deze periode altijd wel enkele rondhangen en met een beetje geluk krijgen we ze in de kijker! Maar ook de zeearend en de ijsvogel komen hier voor. Wilt u dat allemaal zien? Ga mee naar de Lepelaarplassen en de Oostvaardersplassen . Nico de Haan is de hele dag uw gids en gastheer.

WAT GAAN WE DOEN?
We verzamelen bij het NS station Almere , daar stappen we in de bus die ons eerst bij de Lepelaarplassen brengt. Onderweg in de bus krijgt u vast tips waar u op kunt letten bij het waarnemen van vogels, hoe kunt u de weg vinden in een vogelgids en hoe u met een verrekijker een vogel snel in beeld kunt krijgen? En u kunt natuurlijk vragen stellen over alles wat maar met vogels en vogels kijken te maken heeft. Na het bezoek aan de Lepelaarplassen gaan we naar het nieuwe natuurbeleefcentrum de Oostvaarders, waar we de lunch gebruiken. s‘Middags gaan we naar de Oostvaardersplassen  
We gaan de vogels die we hier verwachten, opzoeken in de diverse schuilhutten en in het veld. Tot slot van de dag maken we de vogellijst van alles soorten die we die dag gezien hebben. Ik neem ook wat verschillende verrekijkers, vogelboeken om te bekijken en te vergelijken. Na deze dag moet u in staat zijn de kennis die u al heeft, nog beter toe te passen waardoor u de vogels nog sneller kunt herkennen. Voor iedereen is er een Bynolytkijker beschikbaar om eventueel uit te proberen.

Geïnteresseerd? Vul dan hieronder uw e-mail adres in en u krijgt, geheel vrijblijvend en zonder enige verplichting, binnen enkele seconden aanvullende informatie in uw e-mailbus!